hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.5.2008

 aktuality


Požár krytého tanečního pódia ve Valašské Polance
vyšetřování se soustřeďuje na úmyslné založení požáru

Dne 16.5.2008 v 04:06 hod. byli hasiči informováni o požáru tanečního pódia ve Valašské Polance.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Valašské Polanky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru krytého tanečního pódia v místním výletišti.

Už při příjezdu hasičů byl vidět mohutný požár, který zachvátil prakticky celou stavbu tanečního pódia. Hasiči rozvinuli vodní vedení a zásahem se snažili alespoň zabránit rozšíření požáru do okolí a na sklep stavby. Plameny byly postupně sraženy a uhašeny asi po hodině zásahu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo ohledáno a zadokumentováno. Požár prakticky zničil celý taneční prostor, boční krytí a střechu stavby v areálu místního výletiště Taneční kolo. Majitel si způsobenou škodu vyčíslil na 350.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek na uskladněném zboží za 100 tis. Kč.

Příčinou vzniku požáru bylo pravděpodobně úmyslné jednání neznámé osoby. Případ je nadále v šetření hasičů a policie. Na místě bylo zajištěno několik stop pro další odborné zkoumání a byl nasazen i služební pes pro vyhledávání stop na místech požárů.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail