hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.5.2008

 aktuality


Změny v mobilní krizové komunikaci pro všechny účastníky
nová pravidla zjednodušují služby pro uživatele

Hasičský záchranný sbor České republiky pověřil poskytováním služeb pro zabezpečení krizové komunikace společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., která opětovně uspěla v rámci výběrového řízení na pokračování v dodávce těchto služeb pro účastníky integrovaného záchranného systému.

Od 30.6.2008 dochází k úpravě podmínek pro využívání krizových telefonních čísel. Krizové číslo zabezpečuje nadstandardní spojení v době krize, kdy může dojít k přetížení mobilní sítě. V takovém případě je krizovému číslu udělena priorita, díky které získává vyšší schopnost uskutečnit požadovaný hovor. Přednostní spojení pro krizovou komunikaci bude i nadále probíhat přes veřejnou mobilní telekomunikační síť.

Kontaktní osoby HZS Zlínského kraje

por. Ing. Ivo Válka - 950 670 282, mjr. Ing. Eduard Polomík - 950 670 280

Hlavní změny pro účastníky krizové komunikace

- Platnost speciálního tarifu IZS u krizového čísla končí k 30.6.2008. Nově si k tomuto číslu může účastník IZS vybrat kterýkoli za standardních tarifů.

- Pokud si do 30.6.2008 nezvolí uživatel žádný tarif, bude mu automaticky aktivován tarif O2 Bronz.

- Kompletní nabídka O2 tarifů je na internetových stránkách www.cz.o2.com/tarify

- Další významnou a pro uživatele praktickou novinkou je skutečnost, že funkcionalitu přednostního spojení u krizového čísla lze převést na jakékoli číslo O2, které již využívá. Stávající krizové číslo tak může být zrušeno a v okamžiku krizové situace získá přednostní spojení v mobilní síti O2 právě nově určené číslo.

Účastníci krizové komunikace

Účastníkem krizové komunikace rozumíme složky integrovaného záchranného systému, ministerstva, jiné ústřední správní úřady, správní úřady s krajskou působností nebo působností ve správních obvodech obcí s rozšířenou působností, orgány krajů, orgány obcí a další orgány či právnické osoby, které jsou určeny GŘ HZS ČR.

Více o problematice krizové komunikace a nové smlouvě na stránkách O2 - zde.

zdroj: O2, HZS ČR

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail