hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.5.2008

 aktuality


Fotbalisté ze Zlínského kraje dobře reprezentovali
v Mistrovství ČR HZS krajů jsme obsadili páté místo

Ve dnech 8.5. a 9.5. 2008 se výběr fotbalistů HZS Zlínského kraje zúčastnil Mistrovství ČR HZS krajů ve velkém fotbale ve Vysokém Mýtě.

V naší základní skupině jsme se střetli s fotbalisty pořadatelského Pardubického kraje, dále pak s fotbalisty Jihomoravského a Plzeňského kraje. Ač se nakonec ukázalo, že tým Pardubického kraje byl z této skupiny nejméně kvalitní, dokázali jsme s nimi, i přes velkou převahu, v normální hrací době pouze remizovat 0:0. Následně jsme je porazili v penaltovém rozstřelu 2:0 (za HZS ZLK proměnili penalty Pavel Koňařík a Tomáš Hlobil, přičemž fotbalisté HZS Pardubického kraje kopli jednu penaltu vedle a druhou chytil brankář Michal Slovák; třetí penalty se již nekopaly, protože bylo rozhodnuto) a připsali jsme si tak 1 bod za remízu a 1 bod za vítězství v penaltovém rozstřelu.

Ve druhém zápase ve skupině jsme porazili fotbalisty Jihomoravského kraje 2:0, přičemž góly dali Pavel Koňařík a Jaroslav Machač, a připsali si tak 3 body. V posledním zápase základní skupiny jsme porazili kvalitní tým fotbalistů Plzeňského kraje také 2:0, přičemž oba góly vsítil Martin Šesták, a připsali si tak další 3 body.

S celkovým součtem 8 bodů jsme tedy vyhráli naši základní skupinu (před fotbalisty Jihomoravského, Plzeňského a Pardubického kraje) a postoupili tak do čtvrtfinále. Tak jsme narazili opět na fotbalisty Jihomoravského kraje. Zápas skončil v normální hrací době 0:0 a následně jsme bohužel prohráli 8:7 na penalty. Fotbalisti Jihomoravského kraje pak celý turnaj vyhráli, když ve finále porazili na penalty fotbalisty Moravskoslezského kraje (zápas v normální hrací době skončil 0:0).

Tým HZS ZLK, který jako jediný dokázal vítěze turnaje porazit v základní hrací době (2:0 v základní skupině) tak obsadil díky získanému počtu bodů celkové 5. místo z 12 účastníků. Tým HZS ZLK předvedl jak po herní tak po taktické stránce dobré výkony a při troše štěstí mohlo být umístnění ještě lepší. Ale i s 5. místem jsme spokojeni.


vítězství fotbalistů HZS Zlínského kraje v základní skupině

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail