hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.5.2008

 aktuality



nehoda motocyklisty a osobního auta s přívěsným vozíkem u obce Huslenky

Hasiči znovu pomáhali u série dopravních nehod v kraji
vážné dopravní nehody na denním pořádku

Dne 28.5.2008 v 11:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě na železničním přejezdu v Luhačovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem ve společném výjezdu s jednotkou místních dobrovolných hasičů, které posílila jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k nehodě na železničním přejezdu v ul. Družstevní.

Po vzájemném střetu osobního auta zn. Š Octavia s motorovým osobním vlakem došlo k odhození vozu mimo kolejiště a k proražení nádrže vlaku. Motorový osobní vagon zastavil asi sto metrů za přejezdem a kolejiště znečistil unikající naftou. Celkem mohlo vytéct přes 200 litrů pohonných hmot. Při srážce nebyl nikdo z cestujících ve vlaku zraněn.

Hasiči zajistili poškozené auto i vlak proti dalšímu úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. O znečištění kolejového svršku byli informováni zástupci drah a životního prostředí. Doprava na železniční trati byla obnovena až po třech hodinách odstávky.

Dne 28.5.2008 ve 13:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě s motorkářem u obce Huslenky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Zděchov a Huslenky došlo k dopravní nehodě motocyklu zn. Honda a osobního auta zn. Š Octavia s přívěsným vozíkem.

Podle svědků motocyklista dostal na silnici smyk a v pádu čelně narazil do protijedoucího osobního auta s přívěsným vozíkem. Při nárazu došlo ke zranění osmnáctiletého motorkáře, který musel být naložen do sanitního vozu a po nezbytném prvotním ošetření byl převezen do nemocnice k další péči. Řidiči osobního auta se aktivoval airbag, který ho ochránil před zraněním.

Dopravní nehoda zablokovala příjezdní cestu do Huslenek a zcela uzavřena bylo po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému. Při nárazu došlo k poškození motorového prostoru osobního auta a následnému úniku oleje i nafty. Provozní kapaliny byly z vozovky odstraněny hasiči za pomoci sorbentů. Terénní motocykl bez registrační značky, pravděpodobně i bez oprávnění k provozu na pozemních komunikacích, byl mimo vozovku. Do vyšetření nehody byla doprava řízena kyvadlově hlídkou Policie ČR.

Dne 28.5.2008 v 16:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Police.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Branky a Police došlo k dopravní nehodě nákladního a dvou osobních aut.

Po vzájemném střetu došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči postupně zlikvidovali za použití sorbentů. Poškozené vozy byly zajištěny také proti případnému vzniku požáru. Po dobu zásahu složek IZS byla omezena průjezdnost dopravy.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail