hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.7.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po vážné dopravní nehodě u Drslavic
hasiči dnes věnovali dalšího Dráčka záchranáčka

Dne 12.7.2008 ve 13:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Drslavic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u Drslavic, došlo k vážné dopravní nehodě tří osobních aut.

Po vzájemném střetu osobních automobilů došlo k jejich haváriím do krajnic a příkopů u cesty. Doprava na hlavním tahu byla zpočátku zcela uzavřena a hasiči okamžitě vyhradili bezpečnou zónu kužely. Jeden řidič utrpěl zranění na hlavě a po prvotním ošetření byl převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice.

Mezi účastníky nehody se ocitl i malý osmnáctiměsíční chlapec, který po prožité nehodě od hasičů dostal plyšového maskota Dráčka záchranáčka. Při dopravní nehodě nebylo dítě zraněno, zdravotníky bylo preventivně prohlédnuto a zůstalo v péči matky na místě.

Hasiči všechny vraky vozů zajistili proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po příjezdu hlídek policie byla doprava postupně uvolňována a kyvadlově řízena v jednom pruhu. Po odtažení nepojízdných aut byla doprava zcela obnovena až kolem 17. hodiny.


dalšího dnešního Dráčka záchranářů si odnesl osmnáctiměsíční chlapec po prožité dopravní nehodě

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail