hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.7.2008

 aktuality


Hasiči asistovali po zřícení části rodinného domku ve Zlíně
při nehodě nebyl nikdo zraněn, příčinu šetří policie a odborníci

Dne 24.7.2008 v 16:42 hod. byli hasiči informováni o zřícení části rodinného domu ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Podvesná došlo ke zřícení části rodinného domu v typické baťovské zástavbě.

Podle svědků se na rekonstruovaném domě začaly tvořit výrazné trhliny ve zdivu, které nakonec skončily destrukcí části objektu. Na zem se zřítil jeden z rohů tzv. "půldomku", včetně části obvodového zdiva. Kolem domu byla vyhloubena jáma, která zřejmě narušila celkovou statiku opravovaného rodinného domu.

Padající zdivo a sutiny nikoho nezranily. Z druhé poloviny domu byli obyvatelé včas evakuováni. Hasiči místo překontrolovali, zabezpečili vypnutí všech zdrojů energie a ubezpečili se, že místo je zajištěno proti vstupu nežádoucích osob. Velitel zásahu rozhodl o ukončení záchranných prací a jednotka se vrátila zpět na základnu.

Strážníci Městské policie Zlín vyhradili celý prostor bezpečnostní páskou a udržovali veřejný pořádek v davech přihlížejících. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.

Příčinu pádu části rodinného domu na místě šetřila Policie ČR a zástupci stavebního odboru Magistrátu města Zlína. Na místo byl vyžádán výjezd statika k posouzení dalšího nebezpečí a k rozhodnutí o dalším postupu obnovovacích prací.
 

zřícení části rodinného domu zachytil svým fotoaparátem Karel Mana ze Zlína

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail