hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.9.2008

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii auta u Velkých Karlovic
zraněný řidič byl vyproštěn dobrovolnými hasiči

Dne 27.9.2008 v 07:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Velkých Karlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem a velitelským autem s rozšířenou výbavou zn. Jeep, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Karolinky s rychlým zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v lesním úseku silnice ke státní hranici došlo k havárii osobního auta zn. Audi.

Sedmadvacetiletý řidič havaroval mimo silnici, kde s vozem bokem narazil do stromu a odrazil se zpět na silnici. Tam zůstal stát v protisměru. Krátce po havárii kolem místa nehody projížděl jiný řidič, který zastavil a přivolal pomoc na tísňové lince.

Jako první na místo dorazil rychlý výjezdový vůz dobrovolných hasičů z Karolinky. Hasiči začali vyprošťovat zraněného řidiče pomocí speciálních nástrojů. Zničené dveře se jim podařilo otevřít ve chvíli příjezdu zdravotnické záchranné služby. Řidiči byl nasazen krční límec a byl vytažen z vraku ven.

Zjevně silně podnapilý řidič byl odveden do sanitky, kde mu byla poskytnuta odborná péče. Při nárazu utrpěl především zranění hlavy i hrudníku a musel být odvezen do nemocnice ve Vsetíně.

Hasiči zajistili poškozený vůz proti případnému požáru a unikající olej zasypali sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost lesním úsekem ke státní hranici na jeden jízdní pruh.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail