hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.12.2008

 aktuality


Poslední služba dlouholetého hasiče v poslední den roku
rozloučení s kolegou po 31 letech služby v
Uh. Hradišti

Dne 31.12.2008 odsloužil svou poslední směnu na stanici v Uherském Hradišti kolega hasič nstržm. Karel Hanáček.

Sloužící směna "C" se rozloučila se svým dlouholetým kolegou hasičem a kamarádem. U hasičských sborů odsloužil úctyhodných jednatřicet let.

Karel Hanáček nastoupil na tehdejší Okresní správu Sboru PO v Uherském Hradišti dne 1.1.1977, a to přesně v den svých sedmadvacátých narozenin! Celý svůj profesní život zasvětil službě v Uherském Hradišti, kde prošel řadou funkcí. Začínal jako technik, později hasič i velitel družstva. Pracoval také jako správce budovy a denní zaměstnanec. Nakonec se do směny vrátil a skončil jako strojník řídící zásahové speciály.

Za svou bohatou hasičskou kariéru zažil všechny velké mimořádné události v regionu. Ze všech tragédií a neštěstí vzpomeňme zásah po zřícení výrobní budovy podniku Mesit, likvidace požáru průmyslových hnojiv Kyjov-Boršov, pád letadla L 410 při zátěžových zkouškách, záplavy v roce 1997 nebo nedávná mimořádně náročná likvidace požáru pneumatik v Uherském Brodě.

Karlovi přejeme šťastný a odpočinkový důchod, který si zaslouží.


Karel Hanáček odsloužil u hasičů úctyhodných jednatřicet let

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail