Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

prostory údržby výrobní haly byly značně poškozeny

Rozsáhlý požár kotelny a skladu větší haly v Zašové





Dne 4.1.2011 ve 23:02 hod. byli hasiči informováni o požáru střechy výrobní haly v obci Zašová na Vsetínsku.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a jednotka dobrovolných hasičů ze Zašové. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru objektů údržby a kotelny výrobní firmy.

 

Požár jako první zpozorovala sousedka, která si všimla požáru prostupujícího přes střechu objektu. Na místo okamžitě vyrazilo pět cisteren hasičů.

 

Hasiči z Valašského Meziříčí byli na místě za sedm minut od výjezdu. Velitel zásahu potvrdil požár střechy výrobního podniku a vydal pokyn k natažení vodního vedení. Požární útok byl veden z několika stran. Cílem bylo zabránit dalšímu šíření požáru na výrobní prostory firmy.

 

K požáru přijel také správce objektů, který asistoval hasičům při otevírání prostor a při orientaci v jednotlivých budovách. Hasičům se podařilo v dýchacích přístrojích proniknout do objektů údržby, kotelny a skladovacích prostor. Požár se podařilo lokalizovat asi po hodině intenzivního hašení. Další čas zabralo postupně dohašování a celková likvidace požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo jen předběžně ohledáno. Výrobní hala o rozměru asi 60 x 12 metrů byla zasažena v jedné třetině. Požár zničil prostor kotelny, údržby a část skladu. Další šetření bylo odloženo na středeční dopoledne.

 

aktualizace

 

12:00

Celé dopoledne na místě požáru pracovali vyšetřovatelé hasičů z Valašského Meziříčí, kteří se snažili zjistit příčinu vzniku požáru. Postupným vylučováním různých možností se jejich pátrání zúžilo do dvou oblastí možných technických závad. Jednou možnou příčinou vzniku požáru je závada na komínovém tělese kotelny během topení, druhou pak možnost závady na elektroinstalaci v technických částech objektu. Případ nadále šetříme.

 

Požárem způsobené škody byly odhadnuty na 500.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek v blízkosti požáru, a to také asi za 500 tis. Kč.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > prostory údržby výrobní haly byly značně poškozeny

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace