Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

požár způsobila pravděpodobně odhozená petarda

Požár a zaplavení ve sklepě obytného domu v Holešově





Dne 6.1.2011 ve 13:46 hod. byli hasiči informováni o požáru v kanalizaci v Holešově.

 

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Bystřice pod Hostýnem, které posílila jednotka dobrovolných hasičů z Holešova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru a následnému poškození vodovodního vedení v jednom z obytných domů.

 

Oznamovatel na tísňové lince uváděl, že vidí hustý kouř a jiskry vylétávající ze sklepního okna jednoho z bytových domů v Holešově. Na místo hned vyjely tři cisterny hasičů.

 

Po příjezdu pronikli hasiči v dýchacích přístrojích do sklepních prostor bytového domu, kde zjistili, že požár uskladněných věcí byl uhašen vodou z poškozeného vedení. Sklep se začal zaplavovat a hrozilo další poškození majetku. Sklep byl postupně odvětrán a hasiči nasadili čerpadla. O havárii byli informováni zástupci vodáren, kteří na místo vyslali havarijní službu.

 

Po dojezdu vodařů se podařilo utěsnit poškozené trubky vedení a zabránit dalšímu zaplavování sklepů. Při události nebyl nikdo zraněn. Požárem způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

 

Podle velitele zásahu došlo k situaci, kdy pravděpodobně děti vhodily do okna sklepa petardu, která zapadla na uskladěnné kartony v domě. Následně došlo k požáru, který vyprodukoval nejen hustý a viditelný kouř, ale také poškodil plastové části potrubí s vodou.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > požár způsobila pravděpodobně odhozená petarda

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace