Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

požár zničil celou budovu a vybavení firmy

Rozsáhlý požár stolařské firmy v Kunovicích





Dne 10.1.2011 v 03:25 hod. byli hasiči informováni o rozsáhlém požáru stolárny v Kunovicích.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou postupně posílily jednotky dobrovolných hasičů z Kunovic, Starého Města, Hluku, Buchlovic, Uherského Ostrohu a Vlčnova. Ze Zlína na místo vyjel také velicí důstojník směny. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k velmi rozsáhlému požáru stolárny.

 

Požár ohlásili sousedé, které vzbudilo praskání střešní krytiny. Po vyhlédnutí z domu uviděli mohutné plameny na střeše stolárny a ihned informovali hasiče na tísňové lince.

 

Hasiči byli na místě už za pouhé tři minuty od výjezdu z nedaleké stanice v Uherském Hradišti. Velitel zásahu potvrdil rozsáhlost požáru a nechal si vyslat automobilový žebřík. V době našeho příjezdu byla zachvácena celá střecha, ze které šlehaly až desetimetrové plameny.

 

Po dojezdu posilových cisteren z Kunovic velitel přehodnotil situaci a vzápětí vyhlásil II. stupeň požárního poplachu. Důvodem byla potřeba značného množství hasiva a nutnost rychlé navážky vody do místa zásahu. Prioritou bylo zachránit sousední obytné domy v řadové zástavbě.

 

Postupně bylo nataženo šest proudů vody a požární útok byl veden z několika stran. Hasičům se podařilo proniknout do dvora stolárny a dalších stavebních částí objektu. Zničená střecha se propadla. Intenzivním hašením se podařilo požár lokalizovat až hodinu po našem příjezdu.

 

Celková likvidace požáru však hasičům zabrala ještě další dvě hodiny. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na sousední domy, které se tak podařilo uchránit. Požár přesto zničil celou stolařskou dílnu, kanceláře, garáž a přístavbu se stroji. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Na místě od ranních hodin pracuje vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště. Požár značně poškodil objekt o rozměru asi 17 x 10 metrů. Zničena byla značná část vybavení firmy i dílen.

 

aktualizace

 

12:00

Vyšetřovatelé hasičů z Uherského Hradiště se dopoledne znovu vrátili na místo požáru, aby pokračovali ve zjišťování příčiny vzniku ničivého požáru. Plameny firmu a vybavení prakticky zničily a pro malého podnikatele to představuje zásadní ztrátu. Sám majitel si způsobenou škodu odhaduje nejméně na 1.500.000 Kč.

 

Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek a především oba sousední rodinné domy asi za 4 mil. Kč. Příčina požáru je nadále v šetření a prověřuje se několik možných průběhů i vlivů jejího vzniku.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > požár zničil celou budovu a vybavení firmy

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace