Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

požár dodávku značně poškodil, plameny zasáhly i další auto

Rozsáhlý požár starší dodávky u firmy v Otrokovicích





Dne 11.1.2011 ve 20:15 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Otrokovicích.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v areálu firem došlo k rozsáhlému požáru dodávky zn. Peugeot Boxer (D).

 

Řidič přijel z ciziny do firmy v Otrokovicích, kde složil náklad a vozidlo odstavil. Asi po dvaceti minutách byl zjištěn požár v přední části, který rychle sílil a na pomoc byli přivoláni hasiči. Zaměstnanci firmy se snažili před příjezdem hasičů proti požáru zasáhnout. Sami stačili použít dva přenosné práškové hasicí přístroje a natáhnout vodní vedení z nástěnného hydrantu firmy. Sálavé teplo z velkých plamenů začalo poškozovat také blízko stojící osobní auto zn. Renault Scénic, který se podařilo zaměstnancům dostat včas do bezpečné vzdálenosti.

 

Hasiči byli na místě požáru do pěti minut od výjezdu ze stanice. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a částečně lokalizovaný požár se podařilo rychle zkrotit. Celková likvidace požáru zabrala hasičům asi třicet minut. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na blízkou budovu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil celou přední část dodávky a poškodil vedlejší vozidlo. Požárem způsobné škody jsou předběžně odhadovány asi na 500.000 Kč. Zásahem se podařilo uchránit další majetek asi za 150 tis. Kč.

 

Příčina vzniku požáru zůstává i nadále v šetření v oblasti technické závady na voze.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > požár dodávku značně poškodil, plameny zasáhly i další auto

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace