Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasičům se nepodařilo muže oživit

Tragický požár v rodinném domě v obci Hluk





Dne 13.1.2011 v 10:37 hod. byli hasiči informováni o požáru v domě v obci Hluk.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Hluku a Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru rodinného domu.

 

Svědci události ohlásili na tísňovou linku, že vidí z přízemního rodinného domu stoupat kouř z oken i ze střechy. Na místo byly okamžitě vyslány tři jednotky hasičů.

 

Na místě byl zjištěn požár uvnitř domu. V zakouřených obytných prostorách byl nalezen starší muž bez známek života. Hasiči se ho snažili oživit až do příjezdu povolané posádky zdravotnické záchranné služby.

 

Požár v domě se hasičům podařilo lokalizovat asi po deseti minutách zásahu. Celková likvidace požáru a odvětrání zakouřeného domu trvala další půlhodinu.

 

 

11:20

Velitel zásahu z místa události potvrdil, že pravděpodobného majitele domu se nepodařilo oživit. Ten tak následkům požáru podlehl na místě.

 

Požár samotný vznikl v obývacím pokoji a muž byl nalezen bez známek života v prostoru kuchyně.

 

 

13:30

Po příjezdu vyšetřovatelů hasičů i policie bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost muže při manipulaci s otevřeným ohněm nebo při kouření. Požár poškodil část obytných místností a způsobená škoda se odhaduje v řádech desítek tisíc korun.

 

V letošním roce jde o první oběť požárů ve Zlínském kraji. Pokračuje tak velmi smutná série tragédií z loňského roku, který byl z pohledu nejtěžšího následku nejhorší v novodobé historii našeho sboru. V roce 2010 jsem vyšetřovali celkem 13 případů požárů s úmrtím člověka.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasičům se nepodařilo muže oživit

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace