Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

silně podnapilá žena spadla do vody místního toku

Pomoc hasičů při záchraně ženy z potoka ve Zlíně, Podhoří





Dne 14.1.2011 v 18:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně člověka z potoka ve Zlíně.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozy, kterou později posílila jednotka hasičů statutárního města Zlína s dalším zásahovým speciálem. Po komplikovanějším příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Podhoří došlo k pádu ženy do místního toku.

 

Informaci o topící se ženě v potoce přijala na své tísňové lince zdravotnická záchranná služba. O pomoc byli požádáni také hasiči, kteří nejdříve vyjeli společně se zdravotníky na točnu trolejbusu v části Vršava. Tam se však ukázalo, že oznámení nebylo přesné, a po dalším prověření informací se záchranáři společně přesunuli na točnu trolejbusu do městské části Podhoří.

 

Tam byla v korytě Slanického potoka nalezena pod jedním z mostků žena, která spadla do vody a hrozilo její utonutí. Hasiči se pustili po příkřejším břehu k ženě, kterou z vody vytáhli a rychle ji dostali nahoru k připraveným zdravotníkům. Po vysvlečení z mokrých šatů a umístění do sanitního vozu byla ženě poskytnuta nezbytná péče. Z šestatřicetileté ženy byl silně cítit alkohol a nemohla koordinovat své pohyby.

 

Za poslední měsíc jde už o třetí výjezd a záchrannou akci na tocích ve Zlíně a okolí. V prvním případě se jednalo o úspěšnou záchranu muže z naplavenin splavu řeky Dřevnice v Otrokovicích, při další akci ve Zlíně jsme pátrali po muži, kterého svědek viděl spadnout do silně rozvodněné Dřevnice ve Zlíně.

 

ilustrační foto




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > silně podnapilá žena spadla do vody místního toku

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace