Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

soused zjistil požár a včas celou spící rodinu vzbudil

Požár v bytě pro sociálně slabé ve Valašském Meziříčí





Dne 16.1.2011 ve 22:29 hod. byli hasiči informováni o požáru v ubytovně ve Valašském Meziříčí.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů ze Zašové a Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru kuchyňské linky v jednom z bytů v městské ubytovně pro sociálně slabé.

 

Požár jako první zpozoroval soused z vedlejšího bytu, který následně boucháním na dveře vzbudil spící rodinu. Několikačlenná rodina, včetně nejméně jednoho dítěte, se tak dostala včas do bezpečí. Byt se rychle zaplnil nebezpečným kouřem. Oznámení na tísňovou linku doprovázelo emotivní hlášení o silně rozhořeném požáru dvoupodlažní ubytovny pro sociálně slabé. Na místo okamžitě vyrazili hasiči. Před jejich příjezdem se jeden z nájemců snažil proti plamenům zasáhnout pomocí jednoho práškového hasicího přístroje, ale neúspěšně.

 

Hasiči byli na místě do čtyř minut od výjezdu ze stanice. Po rychlém průzkumu hlásil velitel zásahu, že jde o požár kuchyňské linky. Plameny se hasičům podařilo lokalizovat asi po deseti minutách zásahu, celková likvidace požáru zabrala asi půlhodinu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celý byt museli hasiči odvětrat.

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Nájemník uvedl, že přišel večer domů a dal si ohřívat polévku na sporák. Přitom usnul a došlo ke vznícení potravin. Nebezpečné situace si naštěstí včas všiml soused, který celou spící rodinu vzbudil a zabránil případné tragédii.

 

Požár zničil část kuchyňské linky a vybavení. Městu byla způsobena škoda ve výši asi 20.000 Kč. Včasným zásahem hasičů byl uchráněn další majetek asi za 300 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost nájemníka při vaření.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > soused zjistil požár a včas celou spící rodinu vzbudil

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace