Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

speciál se převrátil a vysypal solný náklad na vozovku

Pomoc hasičů po havárii posypového vozu u Hvozdné





Dne 18.1.2011 v 07:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii posypového vozu u obce Hvozdná.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Hvozdná a Ostrata došlo k havárii posypového vozu zn. Mercedes.

 

Vozidlo havarovalo v zatáčkovitém a lesním úseku silnice, kde se speciál převrátil na bok. Při havárii se vozidlo zastavilo kabinou o vzrostlý strom a došlo k vysypání solného posypového materiálu. Při havárii nebyl nikdo zraněn.

 

Hasiči na místě zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Pracovníci firmy prováděli odstranění posypového materiálu z komunikace a pomáhali zprůjezdnit alespoň část vozovky. Dalším technickým vozem pomáhali také nasvětlovat místo havárie, což bylo důležité při ranní mlze a ke zvýšení bezpečnosti provozu dalších motoristů.

 

Po dobu zásahu hasičů byla doprava střídavě zcela uzavřena nebo částečně uvolněna. Původce havárie si zajistil těžkou techniku na zvednutí vraku i jeho vyproštění. Firma se rovněž postará o odstranění solného nákladu k zabránění případného ohrožení okolní přírody.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > speciál se převrátil a vysypal solný náklad na vozovku

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace