Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

po střetu dvou aut hasiči vyprošťovali

Pomoc hasičů po vážnější dopravní nehodě v Kroměříži





Dne 12.11.2011 v 11:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Kroměříže.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu z Hulína do Kroměříže došlo k vážné dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozy zn. Fiat Uno a Ford Focus.

 

Po vzájemném střetu dvou osobních aut došlo ke zranění obou řidičů. Řidič prvního auta zůstal ve voze zaklíněn s těžkým zraněním kolena a bylo nutné ho vyprostit. Ve druhém voze se zranila řidička, která se z vozu dostala ven sama.

 

Hasiči byli na místě zásahu už za dvě minuty po výjezdu z nedaleké stanice. Velitel zásahu potvrdil vážnější nehodu a hasiči se pustili do poskytování první pomoci. Zraněnému a zaklíněnému muži byl nasazen krční límec a po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby začalo vyprošťování. Pod dohledem lékaře byla připravena páteřová deska, byl uvolněn prostor kolem těla a muž byl vytažen ven. Po uložení do vakuového lůžka byl dopraven do sanitního vozu a po dalším nutném ošetření byl pacient odvezen do nemocnice. Zraněná žena byla rovněž ošetřena a převezena k další nezbytné péči do zdravotnického zařízení.

 

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla značně omezena doprava na důležité křižovatce k dálnici D1. Dopravu na místě řídili policisté.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > po střetu dvou aut hasiči vyprošťovali

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace