Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

auto skončilo na střeše, dva lidé v nemocnici

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Babí hory





Dne 20.11.2011 ve 14:32 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Boršic u Blatnice.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Boršice u Blatnice a Hluk došlo k havárii osobního auta zn. Fiat Punto.

 

Dvacetiletá řidička nezvládla jízdu zatáčkou v úseku chatové oblasti Babí hora a vyjela mimo silnici. Tam projela příkopem úsek několika desítek metrů než bylo vozidlo vyhozeno zpět na silnici, kde se následně převrátilo na střechu. Ve voze se zranila jak mladá řidička, tak i její dvaadvacetiletý spolujezdec.

 

Oba zraněné se podařilo dostat ven ještě před příjezdem hasičů a do své péče si je převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Po nutném ošetření byli oba pacienti převezeni do nemocnice k další nezbytné péči.

 

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a větší únik provozních kapalin byl postupně zlikvidován sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla na komunikaci omezena průjezdnost. Po zadokumentování události byl vrak vozu naložen na vozidlo odtahové služby. Dopravní omezení trvalo asi devadesát minut.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > auto skončilo na střeše, dva lidé v nemocnici

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace