Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

při nehodách se zranilo několik osob

Pomoc hasičů po ranních nehodách na Zlínsku





Dne 23.11.2011 vyjížděli profesionální hasiči na hlášené ranní dopravní nehody na Zlínsku. Na řadě míst byla vozovka namrzlá a ve výše položených místech byla mlha.

 

 

07:48 – Březůvky – Pindula

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na hlášenou havárii osobního auta v lese mezi obcí Březůvky a Zlín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Opel Corsa.

 

Řidička nezvládla jízdu zatáčkou k části Pindula a s vozem havarovala mimo komunikaci. V hlubším příkopu a lese se vozidlo převrátilo na střechu. Žena se sama dostala z vraku auta ven, ale při havárii utrpěla zranění na hlavě.

 

Jako první na místo dorazila hlídka dopravních policistů, která zjistila stav na místě události. Po příjezdu hasičů byl vrak vozu zajištěn proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Posádka zdravotnické záchranné služby si řidičku převzala do své péče a po nutném ošetření byla pacientka dovezena do nemocnice. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost silnice.

 

 

06:31 – Zádveřice – Raková

 

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela na hlášenou dopravní nehodu dvou osobních aut na křižovatce silnic u Zádveřic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou vozů zn. Š Felicia.

 

Po vzájemném čelním středu dvou aut došlo ke zranění obou řidičů. Nehoda zablokovala důležitou křižovatku na Vizovice a Luhačovice. Během krátké chvíle se vytvořily dlouhé kolony na frekventovaném hlavním tahu I/49.

 

Oba řidiče si do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby a následně je odvezla do nemocnice na vyšetření. Hasiči zpočátku řídili dopravu a zajišťovali vraky vozů proti případnému požáru. Únik provozních kapalin byl zlikvidován sorbenty.

 

Po zadokumentování nehody policií pomohli hasiči s odtažením vraků aut mimo silnici a s uvolněním provozu na komunikaci.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > při nehodách se zranilo několik osob

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace