Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

opilý řidič po něhodě skočil pod přijíždějící auto hasičů

Pomoc hasičů po násobné dopravní nehodě ve Zlíně





Dne 12.12.2011 v 19:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně na ul. Štefánikova.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nejdříve došlo ke střetu osobního auta zn. Š Felicia a odstavené dodávky zn. Iveco.

 

Řidič osobního auta nejdříve narazil zezadu do odstavené dodávky pracovníků soukromé firmy, kteří prováděli čištění. Událost byla ohlášena na tísňové linky s tím, že řidič může být zraněný. Následné události měly velmi dramatický ráz a děsivou dohru.

 

Na místo vyjeli profesionální hasiči, kteří byli z nedaleké stanice u nehody doslova do minuty. Při přijíždění k místu nehody došlo k situaci, kdy pod brzdící a zastavující výjezdový speciál skočil řidič z osobního auta. Ten byl mnohatunovým vozem odhozen asi metr ze silnice. Hasiči mu okamžitě běželi z vozu na pomoc. Silně opilý muž krvácel z nosu a následně byl předán posádce zdravotnické záchranné služby. Při nakládání do sanitky muž záchranářům sdělil, že chtěl spáchat sebevraždu, a tímto způsobem hodlal řešit své osobní problémy z předchozí nehody.

 

Mimořádná událost byla následně šetřena policií. Alkohol byl u strojníka HZS Zlínského kraje vyloučen. Míra zavinění je předmětem dalšího policejního šetření. Na místo vyjel jak velicí důstojník směny, tak i územní řídicí důstojník HZS Zlínského kraje.

 

Po zajištění místa hlášené dopravní nehody zůstali hasiči na místě pro další šetření následujících dopravních událostí. Podle svědků se řidič krátce po nehodě nejdříve neúspěšně pokusil skočit pod jiné projíždějící auto. O chvíli později se situace opakovala, tentokrát s přijíždějícím vozem hasičů. Vše nadále prověřuje policie. Opilý a zraněný řidič osobního auta byl odvezen do nemocnice.

 

Vzhledem k charakteru události a objektivně zjištěným okolnostem zůstává strojník i výjezdová skupina hasičů nadále ve směně a pokračuje v běžné činnosti.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > opilý řidič po něhodě skočil pod přijíždějící auto hasičů

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace