Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči pomáhali na několika místech regionu

Pomoc hasičů po silných větrech ve Zlínském kraji





Dne 5.1.2012 vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči v kraji na několik případů technických pomocí a odstraňování nebezpečných stavů po silných větrech.

 

Podle očekávání a výstrah zasáhly silné větry a sněžení také území Zlínského kraje. Hasiči byli několikrát požádáni o pomoc při odstranění nebezpečných stavů, kdy stromy hrozily pádem na vozovku nebo došlo k uvolnění střešních krytin.

 

 

U obce Březůvky profesionální hasiči zasahovali na odstranění nebezpečně nakloněného stromu, který hrozil pádem na silnici. V lesním a zatáčkovitém úseku vozovky šlo o bezprostředně hrozící nebezpečí. Hasiči jeli po namrzlých vozovkách opatrně a místo nehody vyhradili pro zásah. Během přípravných prací se ve větru nakloněný strom stále více propadal na vozovku. Hasiči zcela uzavřeli silnici k zabránění možné nehody.

 

Při odřezávání kmene přijela na místo hlídka policie, která se dále postarala o dopravu a upozorňování řidičů na nebezpečné místo. Pomocí navijáku se hasičům podařilo vzrostlý strom složit a následně na vozovce pořezat. Doprava byla uzavřena asi třicet minut.

 

V Otrokovicích zase hasiči pomáhali na střeše jednoho z obytných domů sídliště Trávníky, kde vítr uvolnil plechovou krytinu atiky. Po provizorním upevnění byl informován vlastník domu k dalšímu opatření. Po dobu zásahu hasičů byla na místě přítomna také hlídka strážníků.

 

U Provodova zase mohutný strom spadl na vozovku v lesním úseku, kde navíc poškodil i svodidla. Překážka na vozovce zastavila provoz pro autobusy i vozy silničářů. Hasiči strom postupně pořezali a vozovku uvolnili pro průjezd.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči pomáhali na několika místech regionu

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace