Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

po střetu tří nákladních vozů zablokován hlavní tah

Pomoc hasičů po vážné nehodě nákladních aut u Lidečka





Dne 10.1.2012 v 09:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné nehodě u obce Lidečko.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem, a později také vyjela další jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Lidečko došlo ke střetu dvou nákladních aut a jedné nákladní soupravy.

 

Dvacet minut po návratu jednotky z Valašských Klobouk od nehody u obce Vlachova Lhota, kde jsme vyprošťovali zraněnou mladou ženu, museli hasiči znovu na zásah po vážné dopravní nehodě.

 

Na hlavním silničním tahu I/57 se postupně střetla nákladní vozidla a nákladní souprava. Následkem střetu došlo k zablokování důležité komunikace a během krátké chvíle se vytvořily dlouhé kolony z obou stran. Návěs nákladní soupravy skončil na svodidlech, jedno nákladní vozidlo celé havarovalo do příkopu, další zůstalo poškozené na vozovce. Při nehodě se zranil jeden z řidičů.

 

Hasiči byli na místě nehody za deset minut po výjezdu ze stanice. Zraněný řidič byl mimo vozidlo a následně si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby. Po ošetření byl pacient odvezen do nemocnice k další péči.

 

Velitel zásahu si nechal vyslat jeřáb ze stanice Otrokovice, aby vyprostil havarovanou nákladní soupravu a mohlo tak dojít k uvolnění zablokované komunikace. Do příjezdu jeřábu hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

 

Po dojezdu vyprošťovacího speciálu byla nákladní souprava vyproštěna na lanech přes kladky. Doprava byla uvolněna až po dvanácté hodině. Vyproštění havarovaného nákladní auta a odtažení soupravy zajistí asistenční služby motoristů.

 




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > po střetu tří nákladních vozů zablokován hlavní tah

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace