Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

profesionální hasiči partnerem vzdělávacího programu pro učitele

Závěrečná konference k uskutečněnému vzdělávacímu projektu





Ve středu 11. ledna 2012 se v zasedací místnosti zastupitelstva Zlínského kraje uskutečnila závěrečná konference k projektu Zvyšování profesních kompetencí pedagogických pracovníků škol a školských zařízení Zlínského kraje CZ.1.07/1.3.09/01.0041, spolufinancovaného z Evropského sociálního fondu.

 

Vzdělávací program byl určen pro učitele základních a středních škol z našeho kraje a probíhal od 1.2.2009. Součástí byl i modul 19 - Ochrana osob za mimořádných událostí. Právě zde se stal Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje partnerem projektu.

 

Pro pedagogy jsme zajišťovali prostory a lektorskou činnost z oblasti civilní nouzové připravenosti, integrovaného záchranného systému a požární ochrany celkově. Při výuce byl kladen důraz i na praktickou stránku problematiky, vše bylo doplněno exkurzemi a názornými ukázkami naší činnosti. Celkově tento modul absolvovalo přes sedm desítek pedagogů z našeho kraje.

 

Při realizaci podobných akcí se snažíme být k veřejnosti maximálně otevření. Provádění preventivně výchovné činnosti, stejně jako vzdělávání specifických skupin obyvatelstva, patří podle zákona mezi základní úkoly Hasičského záchranného sboru České republiky. Kapacitně bohužel není v našich silách pokrýt úplně všechny akce, na které jsme přizváni. Jakoukoliv žádostí o spolupráci se důkladně zabýváme a vždy se snažíme najít řešení pro obě strany.

 

 

por. Ing. Adam Fuksa

Koordinátor preventivně výchovné činnosti




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > profesionální hasiči partnerem vzdělávacího programu pro učitele
články > Archiv > Akce PVČ - aktuálně > profesionální hasiči partnerem vzdělávacího programu pro učitele

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace