Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

při výbuchu a požáru ve sklepě se těžce zranil mladý muž

Pomoc hasičů po výbuchu v rodinném domě v Hradčovicích





Dne 15.1.2012 v 01:31 hod. byli hasiči informováni o požáru v kotelně rodinného domu v obci Hradčovice na Uherskohradišťsku.



Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Hradčovic, Vlčnova a Pašovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v části Lhotka došlo k výbuchu a požáru ve sklepním prostoru rodinného domu.



Při výbuchu a malém požáru došlo k vážnému popálení třiadvacetiletého syna majitelů domu, který utrpěl těžké zranění. Ze sklepa ho vytáhli rodinní příslušníci. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby si ho do své péče převzal lékař, který mu poskytl nezbytné ošetření. Vzhledem k rozsahu popálenin zvažoval lékař transport vrtulníkem na specializované pracoviště do Brna.



Hasiči byli na místě požáru za šest minut po výjezdu ze stanice. Po příjezdu pronikli záchranáři do sklepních prostor a provedli rychlý průzkum. Malý požár byl postupně lokalizován i uhašen. Velitel zásahu potvrdil blíže nespecifikovaný výbuch s následným zraněním mladého muže. Na místo vyjela také psycholožka HZS Zlínského kraje k poskytnutí odborné pomoci zdrceným rodinným příslušníkům a známým. Při průzkumu byl hasiči nalezen také pes, kterého se podařilo zachránit.

 

aktualizace

 

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Rodinní přslušníci mladého muže vypověděli, že nejdříve uslyšeli výbuch a následně zjistili požár ve sklepě. V zakouřeném prostoru našli hořícího muže, na kterém začali hasit oblečení. Poté ho společně vytáhli ze sklepa ven, poskytli mu první pomoc a přivolali záchranáře.

 

Vyšetřovatel se domnívá, že k výbuchu a požáru došlo při manipulaci s topidlem a vysoce hořlavou látkou. Více informací poskytne až samotný účastník, a pochopitelně až to dovolí jeho zdravotní stav. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 5.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > při výbuchu a požáru ve sklepě se těžce zranil mladý muž

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace