Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči vyprošťovali u těžké nehody s poštovním vozem

Pomoc hasičů po vážných nehodách a haváriích v kraji





Dne 17.1.2012 v 08:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u Zdounek.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Zdounky a Šelešovice došlo ke střetu nákladní soupravy s tahačem zn. Renault a osobním autem zn. Š Felicia.

 

Podle svědků nezvládl řidič nákladní soupravy jízdu ve směru na Kroměříž, když ho začal návěs tlačit mimo zatáčku. Při následném manévru došlo k čelnímu střetem s protijedoucím autem poštovní služby. Po nárazu bylo osobní auto odhozeno mimo komunikaci a do blízkého pole. Návěs za tahačem zcela zablokoval silnici.

 

V osobním autě se zranily dvě ženy. Spolujezdkyně se z vraku auta dostala ven, ale těžce zraněná řidička zůstala zaklíněná ve zdemolované části auta. Na místo vyrazili hasiči, zdravotníci i policie.

 

Jako první na místě zastavil vůz zdravotnické přepravní služby, který zrovna projížděl. Následoval příjezd posádek zdravotnické záchranné služby, hasičů i policistů. Prioritou bylo vyproštění zaklíněné řidičky osobního auta.

 

Hasiči si k vraku vozu přinesli speciální hydraulické a vyprošťovací zařízení. Za pomoci nůžek se podařilo postupně odstřihnout dveře a sloupek, čímž byl vytvořen dostatečný prostor pro další záchranu. Ženě byla poskytnuta první odborná pomoc a po zajištění hasiči pokračovali v uvolnění sevření kolem zraněných nohou. Vyprošťovací práce trvaly asi dvacet minut. Řidička byla vytažena, fixována do speciální vesty a přenesena do sanitního vozu k další péči. Vzhledem k vážným zraněním lékař povolal vrtulník letecké záchranné služby z Olomouce.

 

Spolujezdkyně byla odvezena sanitním vozem do nemocnice v Kroměříži. Po příletu vrtulníku byla řidička přenesena záchranáři na palubu a pokračovala v transportu na specializované trauma centrum.

 

Hasiči dál zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Doprava byla zcela uzavřena a hlídkami policie odkláněna na objízdné trasy. Na místo dorazil také náhradní vůz poštovní služby, který si převzal zásilky k doručení. Odtažení vraku kamionu si zajistil původce havárie. 

 

 

 

Hasiči ve Zlínském kraji od rána zasahovali u několika dopravních nehod a havárií.

 

08:53 – Biskupice

Hasiči z Luhačovic a Otrokovic pomáhali u havárie osobního auta na křižovatce silnice Luhačovce – Biskupice, kde havarovalo osobní auto do potoka a bylo nutné ho vytáhnout.

 

09:27 – Vésky

Hasiči z Uherského Hradiště vyjeli na pomoc po dopravní nehodě dvou osobních aut u obce Vésky.

 

10:30 - Rožnov pod Radhoštěm

Jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě ve směru na kopec Pindula. Osobní auto zde havarovalo do příkopu.

 

10:51 - Valašské Klobouky

Jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk vyjela na pomoc po hlášené dopravní nehodě mezi kamionem a chodcem. Osoba vyproštěna před příjezdem hasičů, předána do péče zdravotníků k další péči.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči vyprošťovali u těžké nehody s poštovním vozem

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace