Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

řidič havaroval mimo silnici a do hlubokého srázu

Pomoc hasičů po havárii osobního auta pod Tesákem





Dne 18.1.2012 ve 14:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta pod Tesákem na Kroměřížsku.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem a později i další jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Volvo.

 

Řidič osobního auta nezvládl průjezd zatáčkou při sjíždění od Tesáku a havaroval mimo komunikaci. Následoval pád asi dvacet metrů do hlubokého srázu. Dole se vozidlo převrátilo na bok a zůstalo v horské říčce. Řidič vyvázl nezraněn. Na jeho ochraně se podílela především série aktivovaných airbagů ve voze.

 

Po příjezdu hasičů si nechal velitel zásahu přivolat na pomoc jeřáb, aby vrak auta vytáhl a bylo tak zabráněno případnému znečištění toku. Dojezd speciální techniky byl ale komplikovaný a na namrzlých i zasněžených vozovkách to trvalo více než hodinu. Na místě nehody pomáhali také členové dobrovolných záchranářů z Rescue teamu Hostýnské vrchy.

 

Během zásahu byla omezena průjezdnost po komunikaci. Po dojezdu jeřábu byl vrak auta vytažen na navijáku zpět na silnici. Dopravní omezení bylo ukončeno až krátce před osmnáctou hodinou.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > řidič havaroval mimo silnici a do hlubokého srázu

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace