Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

senior havaroval se čtyřkolkou mimo cestu, stroj ho zavalil

Pomoc hasičů po tragické havárii čtyřkolky u Valašských Příkaz





Dne 20.1.2012 ve 12:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní havárii u obce Valašské Příkazy.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/57, mezi obcí Valašské Příkazy a Horní Lideč, došlo velmi těžké havárii čtyřkolky zn. Arctic Cat.

 

Dvaaosmdesátiletý řidič nezvládl jízdu za hustého sněžení a se čtyřkolkou havaroval mimo silnici. Po průjezdu příkopu a křovin se stroj převrátil a muže zavalil. Senior utrpěl velmi těžké zranění.

 

Ze záchranářů na místo jako první dorazila hlídka policie, které se podařilo nadzvednout stroj. Následoval příjezd hasičů, kteří se okamžitě začali starat o zraněného řidiče. Ten během pár chvil ztratil vědomí, puls i dech. Hasiči začali s resuscitací, ve které pokračovali s policisty asi patnáct minut, tedy až do doby příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby.

 

Po příjezdu lékaře byl pacient přenesen do sanitního vozu, kde dál zdravotníci bojovali desítky minut o život seniora. I přes veškerou snahu se nepodařilo muže přivést k životu, a ten svým zraněním podlehl.

 

Doprava na hlavním tahu byla zcela zastavena a omezena během zásahu jednotek integrovaného záchranného systému. Případ šetřila policie.

 




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > senior havaroval se čtyřkolkou mimo cestu, stroj ho zavalil

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace