Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hosté si prohlédli stanice a diskutovali o ekonomice sboru

Ministr vnitra Jan Kubice navštívil s náměstky i HZS ZLK





Dne 23.1.2012 jsme v našem kraji přivítali ministerskou návštěvu, kterou vedl ministr vnitra Jan Kubice. V jeho týmu přijel také 1. náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška a náměstkyně pro ekonomiku a provoz Miroslava Olivierusová.

 

První kroky vzácné návštěvy směřovaly na stanici profesionálních hasičů do Bystřice pod Hostýnem. Zde byla delegace přivítána jménem našeho sboru ředitelkou HZS Zlínského kraje Jarmilou Čičmancovou. Hosté zasedli k malé debatě i za přítomnosti ředitele územního odboru Vladimíra Pitnera, který je také později provedl stanicí a ukázal jim službu hasičů.

 

Kolona se přesunula do Zlína, kde hosté navštívili naše kolegy z Policie ČR, tedy jak krajské ředitelství, tak i obvodní oddělení policie.

 

Odpolední program byl znovu o návštěvě našeho sboru, a to konkrétně krajského ředitelství. Ministr i jeho náměstci se setkali s vedením HZS Zlínského kraje. Pro hosty jsme připravili prezentaci z naší činnosti a seznámili je s fungováním sboru v našem regionu.

 

Hlavním tématem návštěvy byly pochopitelně ekonomické otázky a zkušenosti z praxe. V aktuálních letech výrazného finančního omezování nás nejvíce zajímala blízká budoucnost a financování sboru.

 

Závěrem dnešního dne byl uspořádán společný tiskový brífink pana ministra, jeho náměstků, ředitele Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Bedřicha Koutného a ředitelky HZS Zlínského kraje. Ministr Kubice novináře informoval o výsledcích své dnešní návštěvy u obou bezpečnostních sborů a ujistil, že veškerá prováděná nebo plánovaná úsporná opatření se nedotknou přímého výkonu služby u hasičů a policie.

 

Po celou dobu návštěvy se hosté velmi zajímali o naše zkušenosti s omezeným rozpočtem a s výraznými škrty v oblastech investic, provozu i mezd.  




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hosté si prohlédli stanice a diskutovali o ekonomice sboru

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace