Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

hasiči znovu vyjížděli na požáry prodejních stánků

Opakovaný večerní požár bývalé tržnice v centru Zlína





Dne 23.1.2012 v 19:00 hod. byli hasiči informováni o požáru v centru Zlína.

 

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se třemi cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka městských hasičů ze Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo znovu k požáru bývalé tržnice u nádraží.

 

Plameny zasáhly pár prodejních stánků a pultů u hlavní vstupní brány. Požár přešel na lepenkovou střechu a šlehající plameny s hustým kouřem zpozorovalo mnoho svědků, kteří událost ohlásili hasičům.

 

Hasiči byli na místě požáru už za čtyři minuty po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu potvrdil zasažení části tržnice a mužstvo v dýchacích přístrojích velel do rychlého průzkumu vnitřních prostor. Důvodem byla skutečnost, že stánky dlouhodobě obývají bezdomovci a nebylo vyloučeno, že některý z nich je uvnitř. Požár se podařilo rychle lokalizovat a uhasit asi během hodiny zásahu. Nikdo nebyl nalezen, událost se obešla bez zranění.

 

Na místo přišel zástupce nového vlastníka, který přislíbil důslednější ochranu prostoru před plánovanou demolicí.

 

 

Ve 22:21 hod. byli hasiči znovu informováni o požáru bývalé tržnice u nádraží. Na místo vyjela pouze jedna cisterna profesionálních hasičů ze Zlína. Velitel zásahu potvrdil opětovné hoření místa požáru, které bylo hašeno v podvečer. Při průzkumu byly nalezeny stopy, které nasvědčovaly zapálení.

 

Vzhledem ke značnému pohybu osob v blízkosti nádraží není možné vyloučit nedbalost nebo úmysl. Požárem způsobené škody však v těchto případech nejsou pro potřeby hasičů vyčísleny.




Autor:
mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc. tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
ivo.mitaceke-mail


články > Archiv > Aktuality > hasiči znovu vyjížděli na požáry prodejních stánků

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace