Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

padající strom zabil lesního dělníka

Na místo události šli záchranáři více jak kilometr pěšky.





V 11:20 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámení o nehodě při lesní těžbě, ke které došlo v lesním porostu lokality „Hadovna“ poblíž obslužné komunikace z obce Rusava směrem na obec Lukoveček.

 

Na místo události vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů ze stanice Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem. Následně bylo zjištěno, že místo nehody je hlouběji v lesním porostu, kam se hasiči se zásahovým vozidlem nedostanou. Ponechali tedy vozidlo na blízké komunikaci a vybaveni záchrannými prostředky a pilami vyrazili společně s posádkou zdravotnické záchranné služby, která přijela do uvedené lokality ve stejném čase, k místu nehody pěšky.

 

Po příchodu k asi kilometr vzdálenému místu, kde byla prováděna lesní těžba, velitel zásahu zjistil, že došlo k pádu stromu, který zavalil jednoho z lesních dělníků provádějících těžbu. Ten zůstal zaklíněn pod kmenem stromu. Ještě před příchodem záchranářů se ho zpod kmene podařilo vyprostit ostatním pracovníkům, kteří byli na místě nehody.

 

Jak se následně ukázalo, dělník utrpěl zranění, která nebyla slučitelná se životem. Hasiči zajistili místo události a to až do příjezdu PČR.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > padající strom zabil lesního dělníka

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace