Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

silný vítr trápil celý kraj

Hasiči vyjížděli k téměř třiceti událostem.





Předpověď o příchodu silného větru na území našeho kraje se v průběhu víkendových dnů opravdu potvrdila. Byť situace nenabyla dramatických rozměrů, potrápilo jak profesionální tak dobrovolné hasiče zvýšené množství výjezdů na odstraňování popadaných stromů a větví na území všech čtyř územních odborů kraje.

 

Celkem naše jednotky řešily 27 událostí, které souvisely se silným větrným počasím. Nejčastěji se jednalo o odstranění stromů a větví z hlavních a vedlejších komunikací, nechyběly ale ani případy ohrožení objektů nebo popadaných větví na elektrická vedení.

První výjezdy jednotek začaly v sobotních ranních hodinách a pokračovaly v průběhu celého dne, kdy ke zvýšení četnosti výjezdů došlo v průběhu odpoledne a večera. V nočních sobotních a ranních nedělních hodinách intenzita zásahů částečně polevila. Další ojedinělé případy však byly hlášeny i v průběhu nedělních denních hodin.

 

Největší množství zásahů bylo provedeno na Uherskohradišťsku a Vsetínsku. Menší počet byl zaznamenán na Kroměřížsku. Ve Zlíně a okolí nebylo zvýšené množství výjezdů zaznamenáno.  




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > silný vítr trápil celý kraj

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace