Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

majitelé málem přišli o svá vozidla

Požár popelnice poškodil zaparkované vozidlo.





V 03:55 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámení o požáru odpadu v popelnici postavené na ulici Družba v Hulíně. Oznamovatel také operátora tísňové linky upozornil, že v blízkosti hořící popelnice jsou zaparkována dvě osobní motorová vozidla.

 

Do šesti minut od výjezdu ze své stanice byla na místě jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže. Za použití vysokotlakého proudu byl požár domovního odpadu okamžitě likvidován. Vlivem působení sálavého tepla plamenného hoření však došlo k poškození zadní části zaparkovaného osobního vozidla zn. Citroen. K přenosu požáru na vozidlo naštěstí již nedošlo. Provedeným hasebním zásahem bylo uchráněno i druhé z osobních vozidel, které parkovalo na protější straně vymezeného místa pro uložení popelnic.

 

Jak následně uvedl majitel poškozeného vozidla pro potřeby vyšetřování příčiny vzniku požáru, byla mu způsobena škoda ve výši asi 40.000,- Kč. V případě dalšího šíření požáru, který by za jiných okolností způsobil pouze zanedbatelnou škodu, mohlo dojít podle vyšetřovatele, který byl na místo události povolán, k zasažení obou vozidel, jejichž cena byla odhadnuta celkem asi na 320.000,- Kč.

 

Okolnosti příčiny vzniku požáru jsou v dalším šetření.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > majitelé málem přišli o svá vozidla

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace