Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

na Uherskobrodsku vyhasnul další lidský život

Tragická dopravní nehoda osobáku a dodávky.





K dopravní nehodě osobního a dodávkového vozidla, která byla na krajské operační středisko oznámena v 16:39 hodin, jako první dorazila tři minuty od výjezdu ze své stanice jednotka dobrovolných hasičů obce Strání. Do několika minut byla na místě i sanita zdravotnické záchranné služby a jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod.

 

Na místě události, které se nacházelo asi 500m před obcí Strání, bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu osobního vozidla Škoda s dodávkovým vozidlem Mercedes Sprinter. Řidič osobního vozidla zůstal po nárazu ve svém vozidle zaklíněn.  I přes okamžitou pomoc dobrovolných hasičů a provedený pokus o resuscitaci konstatoval přítomný lékař jeho úmrtí. Zranění, která v důsledku nárazu utrpěl, nebyla slučitelná se životem.

 

Zraněn byl i řidič dodávky, kterého převzali do své péče přítomní zdravotníci, kteří ho také následně transportovali k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

 

Hasiči provedli nezbytná protipožární opatření u vraků obou vozidel, odpojili akumulátorové baterie a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin.

 

Po zadokumentování místa události policií bylo provedeno vyproštění těla řidiče osobního vozidla, a to bez nutnosti použití hydraulického vyprošťovacího zařízení.

 

V 18:03 hodin byla z místa nehody na svou stanici odeslána jednotka dobrovolných hasičů obce Strání. Na místě zůstali pouze profesionální hasiči, kteří po ukončení policejního vyšetřování a příjezdu pohřební služby dokončili likvidační práce.

 

Po dobu zásahu všech složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci policií zastaven a odkláněn na objízdné trasy.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > na Uherskobrodsku vyhasnul další lidský život

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace