Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

jedno vozidlo plameny zasáhly, druhé poškodily

V ohledání místa pokračovali vyšetřovatelé celé dopoledne.





Jako pravděpodobný požár stromů na parkovišti byla dnes v 03:02 hodin oznámena na krajské operační středisko hasičů událost, ke které došlo na ulici Zelené náměstí v Uherském Hradišti.

 

K hlášenému požáru byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Uherské Hradiště, která po svém příjezdu na místo zjistila, že došlo k požáru osobního vozidla zn.Mercedes a poškození vedle stojícího vozidla Ford Focus, a to vlivem působení sálavého tepla.

 

Za použití vysokotlakého proudu byl požár vozidla do dvou minut lokalizován a v 03:37 hodin ohlásil velitel zásahu konečnou likvidaci události.

 

Po příjezdu jednotky na místo požáru byl povolán také vyšetřovatel hasičů z Uherského Hradiště. Podle prvotních poznatků vznikla na obou vozidlech škoda ve výši 390.000,- Kč . Hasebním zásahem byly uchráněny hodnoty ve výši asi 300.000,- Kč.

 

Po provedení prvotní úkonů šetření v nočních hodinách, se hned ráno na místo události vrátili vyšetřovatelé hasičů i policie, kteří zahájili podrobné ohledání místa události. K prověření příčin vzniku požáru byl na místo události povolán také policejní psovod se psem specialistou na detekci přítomnosti hořlavých kapalin na požářišti a také policejní znalec z Brna. Příčina vzniku požáru je ve společném šetření hasičů a policistů, kteří jsou stále na místě události.

 




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > jedno vozidlo plameny zasáhly, druhé poškodily

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace