Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

další ráno, další nehoda

Kluzký povrch zatáčky řidiče zcela zaskočil.





Při průjezdu ostrou zatáčkou mezi obcí Provodov a Želechovice nad Dřevnicí, v místě kde na sebe navazovaly rozdílné druhy povrchu, a jejíž vozovka byla po ranním mrholení mokrá, ztratil řidič osobního vozidla zn. Ford Fusion, kontrolu nad řízením a s neovladatelným vozidlem sjel z prudkého srázu do zalesněné doliny. Vozidlo pak zůstalo převráceno na svém pravém boku, opřené o okolní stromy. Po několika minutách se podařilo řidiči z vozidla vylézt a i přes skutečnost, že je tato lokalita takřka bez pokrytí mobilním signálem, přivolat pomoc. Takto později popsal celou situaci sám řidič vozidla, který zůstal po hrozivě vyhlížející nehodě nezraněn.

 

V 06:58 hodin bylo o dopravní nehodě informováno operační středisko hasičů ve Zlíně. Podle oznamovatelky se vozidlo mělo nacházet převrácené na střeše a řidič byl ve vozidle zaklíněn.

 

Operační důstojník vyslal na místo události hasiče profesionální jednotky centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Protože nebylo zcela jasné, ve kterém místě přesně k nehodě došlo, byl vyhlášen také poplach jednotkám profesionálních a dobrovolných hasičů z Luhačovic, které projížděly trasu z opačné strany.

 

Jako první místo nehody nalezli hasiči ze Zlína. Vozidlo bylo zaklíněné ve stromech pod úrovní komunikace a nebylo na první pohled vůbec viditelné. Jednotka provedla odpojení akumulátorové baterie a zajištění proti úniku provozních kapalin. Řidiče, který byl mimo vozidlo, si převzala do své péče posádka zdravotnické záchranné služby, která na místo dorazila společně s naší jednotkou.

 

Po příjezdu jednotek z Luhačovic bylo rozhodnuto, že po zadokumentování místa nehody policií, bude vrak vozidla vytažen za pomocí navijáku zásahového vozidla Tatra dobrovolných hasičů. Vzhledem k prudké svažitosti terénu a poloze vraku vozidla po nehodě, panovala obava, že pro jeho vyproštění bude třeba provést i prořez okolních stromů. Toto se však při zahájení vyprošťovacích prací nepotvrdilo a vozidlo bylo během několika minut vytaženo na komunikaci.

 

Po ukončení všech prací se zasahující jednotky vrátily na své stanice.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > další ráno, další nehoda

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace