Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

u hořícího vozidla řidiče nenašli

Noční požár osobního vozidla předcházela asi nehoda.





Při průjezdu mezi obcemi Tučapy a Prusinovice u Holešova zaregistroval řidič osobního vozidla „velké plameny“ z prostoru blízkého lesního porostu. O tomto svém zjištění vyrozuměl neprodleně policii, která informaci v 01:51 hodin postoupila krajskému operačnímu středisku hasičů ve Zlíně.

 

K hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Současně byl také vyhlášen požární poplach jednotkám dobrovolných hasičů obcí Tučapy a Prusinovice.

 

Jak se následně ukázalo, dostat se bezprostředně na místo požáru nebylo pro zasahující jednotky, vzhledem ke špatné přístupnosti terénu, nijak jednoduché. Pro přesnou lokalizaci místa požáru a zjištění přístupové trasy pro těžkou požární techniku musel být proveden pěší průzkum.

 

Provedeným průzkumem bylo následně zjištěno, že došlo k požáru osobního motorového vozidla zn. Škoda Felicia, který se v době příjezdu jednotek nacházel ve své IV. fázi, tzn. ve fázi dohořívání. Vrak vozidla stál mimo polní komunikaci a na místě události se nenacházely žádné osoby.

 

Podrobnějším ohledáním místa události bylo zjištěno, že ještě před vznikem požáru vozidlo s největší pravděpodobností narazilo do osaměle stojícího stromku.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že na místě požáru nebyl řidič vozidla nalezen, a nebylo zřejmé, zda se nenachází někde v okolí a zda nepotřebuje pomoc, bylo za použití policejního služebního psa provedeno propátrání okolí místa události. Toto pátrání však nepřineslo žádné výsledky.

 

Po provedeném ohledání místa události vyšetřovatelem hasičů a policisty a jeho zadokumentování byl vrak vozidla zajištěn pro další šetření, které bude provedeno v součinnosti vyšetřovatelů obou složek.

 

Výše škody způsobené požárem byla pro účely vyšetřování odhadnuta asi na 30.000,- Kč.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > u hořícího vozidla řidiče nenašli

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace