Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

řidičku vyprostili před příjezdem hasičů

Osobní vozidlo skončilo na střeše v potoce.





V 09:40 hodin byl vyhlášen poplach jednotkám profesionálních hasičů stanic Otrokovice a Uherské Hradiště. Hasiči byli vysláni operačním důstojníkem k ohlášené dopravní nehodě osobního vozidla, ke které mělo dojít poblíž obce Topolná, ve směru na město Napajedla. Podle prvotního oznámení zůstala ve vozidle jedna zaklíněná, zraněná osoba.

 

Jako první se na místo události dostavila jednotka z Otrokovic. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že osobní vozidlo zn. Audi sjelo v prostoru mostku do koryta potoku vedoucího pod komunikací, kde zůstalo převráceno na střeše.

 

Zraněnou řidičku vozidla se podařilo vyprostit řidičům, kteří na místě nehody zastavili ještě před příjezdem složek integrovaného záchranného systému. V době příjezdu naší jednotky byla zraněná v péči lékaře zdravotnické záchranné služby. Za pomoci hasičů byla následně naložena do sanitního vozu a transportována do zdravotnického zařízení.

 

Hasiči zajistili vrak vozidla proti vzniku požáru. Protože nebylo možno vyloučit únik provozních kapalin do potoku, rozhodl velitel zásahu o povolání jeřábu ze stanice Otrokovice. Jednotka z Uherského Hradiště se zatím přesunula na místo další dopravní nehody.

 

Po příjezdu jeřábu na místo nehody bylo provedeno uchycení vraku havarovaného vozidla a jeho vytažení na komunikaci. Po dokončení likvidačních prací bylo místo události předáno policii a jednotka se vrátila zpět na svou stanici.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > řidičku vyprostili před příjezdem hasičů

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace