Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

náraz do kmene stromu řidička nepřežila

Hasiči z vozidla vyprošťovali dvě osoby.





V 14:08 hodin byla na tísňovou linku hasičů ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního motorového vozidla, ke které došlo poblíž obce Březůvky na Zlínsku.

 

Operační důstojník vyslal na místo hlášené nehody jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Ještě v průběhu jízdy bylo veliteli zásahu upřesněno, že se ve vozidle nacházejí zaklíněné osoby.

 

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Škoda Octavia, které sjelo z komunikace po srázu u pravé krajnice a střechou nad přední částí interiéru narazilo do kmene vzrostlého stromu. Zcela zdeformovaná přední polovina střechy pak uvěznila v kabině vozidla řidičku i jejího spolujezdce.

 

V době příjezdu hasičů již na místě nehody zasahovaly posádky zdravotnické záchranné služby. Jak bylo zjištěno, žena, která vozidlo řídila utrpěla zranění, která nebyla slučitelná se životem. Muž sedící na sedadle spolujezdce byl zraněn a při vědomí.

 

Hasičům se podařilo vyprostit zraněného z interiéru kabiny bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně bylo vyproštěno i tělo řidičky. Pro snadnější přístup k vraku muselo být také provedeno pokácení jednoho ze stromů, který blokoval přední dveře.

 

Jednotka provedla zajištění vraku vozidla proti samovolnému pohybu ze srázu za použití lana navijáku zásahového vozidla a následně i opatření proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin.

 

Po zadokumentování místa nehody policií, která také kyvadlově řídila dopravu na komunikace v místě události, provedli hasiči za použití navijáku zásahového vozidla a ocelových lan vyproštění vraku na komunikaci. V době vyproštění byl provoz na komunikaci policií zcela zastaven.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > náraz do kmene stromu řidička nepřežila

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace