Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

vozidlo zůstalo převráceno nad potokem

Při vyprošťování vraku hrozil únik paliva do vody.





V 13:59 hodin obdrželo krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámení o dopravní nehodě jednoho osobního motorového vozidla, ke které mělo dojít na komunikaci mezi obcí Lukov a Vlčková na Zlínsku.

 

Na místo nehody byla vyslána jednotka profesionálů centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Na základě provedeného průzkumu na místě události bylo velitelem zásahu zjištěno, že vozidlo Škoda Octavia zůstalo po přejetí svodidel převráceno na střechu nad korytem potoku, který tekl podél komunikace. Všechny osoby, které ve vozidle cestovaly, byl již mimo vozidlo a byly nezraněny.

 

Jednotka provedla zajištění havarovaného vozidla proti vzniku požáru a úniku paliva z poškozené nádrže vozidla. Hrozilo totiž, že by při vyproštění vraku mohlo dojít k úniku paliva přímo do koryta potoku.

 

Pro vyproštění vozidla si velitel zásahu vyžádal cestou operačního střediska příjezd vozidla odtahové služby vybaveného hydraulickým zvedacím zařízením.

 

Po zadokumentování místa událostí policií byl vrak vyproštěn a naložen na vozidlo odtahové služby. Jednotka dokončila likvidační práce a vrátila se na svou stanici.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > vozidlo zůstalo převráceno nad potokem

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace