Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

náledí zapříčinilo několik nehod

Nehody si vyžádaly zranění dospělých, ale i dětí.





Asi šest minut po oznámení dopravní nehody osobního vozidla u Vlachovic na Valašskokloboucku obdrželo krajské operační středisko hlášení o dopravní nehodě kamionu, ke které došlo v Rokytnici na Vsetínsku. Podle oznámení blokoval návěs kamionu celou komunikaci a samotný tahač zůstal v příkopu u komunikace.

 

V 06:41 hodin, šest minut po vyhlášení poplachu, byla již na místě nehody jednotka profesionálů ze stanice Vsetín. Velitelem zásahu bylo následně zjištěno, že tahač s maďarskou registrační značkou dostal na zledovatělé vozovce smyk a sjel do příkopu u komunikace. Jeho návěs pak blokoval celou komunikaci, na které musel být asi na jednu hodinu zcela zastaven provoz.

 

Vzhledem ke skutečnosti, že souprava nepřevážela žádný náklad, podařilo se ji našim hasičům vyprostit pouze za použití ocelového lana. Zásah byl částečně komplikován skutečností, že řidič kamionu mluvil maďarsky a jen částečně anglicky. Naštěstí znalost angličtiny ze strany jednoho ze zasahujících hasičů komunikaci značně usnadnila.

 

V 07:54 hodin byla vyslána jednotka profesionálů z centrální stanice Zlín k dopravní nehodě osobního vozidla zn. Peugoet, ke které došlo na silnici třetí třídy u Vizovic na Zlínsku. Samotná jízda k místu události byla pro hasiče komplikována namrzlou vozovkou.

 

V době příjezdu hasičů již na místě zasahovaly posádky dvou vozidel zdravotnické záchranné služby, které poskytovaly lékařskou pomoc dvěma zraněným chlapcům a jedné dospělé osobě. Oba zranění chlapci dostali od hasičů ještě před převozem do nemocnice naše maskoty dráčky „Záchranáčky“. 

 

Hasiči provedli zajištění převráceného vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po převrácení vozidla zpět na kola a jeho odtažení mimo vozovku byly provedeny likvidační práce a hasiči se vrátili na stanici do Zlína.

 

V 08:55 hodin byla hlášena další dopravní nehoda z Rokytnice na Vsetínsku. Po příjezdu na místo události bylo velitelem naší jednotky ze Vsetína zjištěno, že zledovatělá vozovka pravděpodobně způsobila, že řidič osobního vozidla Škoda Fabia sjel z komunikace a po projetí mezi několika stromy čelně narazil do vzrostlého smrku.

 

Při nárazu došlo ke zranění řidiče i jeho spolujezdkyně. Oba zranění byli následně převezeni k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

 

Jednotka provedla zajištění vozidla proti požáru a úniku PHM a po zadokumentování místa nehody vozidlo vytáhla na komunikaci.

 

V 09:40 hodin vyjížděli hasiči k zatím poslední hlášené dopravní nehodě. Jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín zasahovala u nehody tří osobních vozidel u obce Šarovy. Podle hlášení velitele zásahu se na místě nacházely zraněné osoby, které byly v péči zdravotnické záchranné služby.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > náledí zapříčinilo několik nehod

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace