Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

pomoc přivolal manžel zraněné ženy

Zásah hasičů se protáhl na několik hodin.





V 15:02 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů žádost o pomoc při transportu zraněné ženy z lokality Malého Lopeníku. Oznamovatelem byl sám manžel zraněné ženy, který také poskytl hasičům GPS souřadnice, kde se oba nachází.

 

Vzhledem k nepřístupnosti terénu pro naši těžkou zásahovou techniku, vyslal operační důstojník na místo události jednotku hasičů centrální stanice Zlín s vozidlem lezecké skupiny TA L-2 Land Rover.

 

Po příjezdu do obce Lopeník, která se nachází pod lokalitou Malého Lopeníku, kde se zraněná žena měla nacházet, hasiči zjistili, že terén je neprůjezdný i pro terénní speciál. Po dohodě s posádkou zdravotnické záchranné služby z Uherského Hradiště, která do obce Lopeník dorazila současně s hasiči, bylo rozhodnuto, že jednotka půjde na hlášené místo pěšky.

 

Po třiceti minutách intenzivní chůze v náročném terénu s čerstvou pokrývkou sněhu se hasiči dostali ke zraněné ženě. Nalezení místa také usnadnila komunikace s manželem zraněné a přítomnost dalších občanů, z nichž jeden šel hasičům naproti.

 

Jak bylo následně na místě zjištěno, žena utrpěla zlomeninu nohy, jejíž prvotní fixaci provedl sám manžel zraněné. Hasiči uložili ženu do vakuové matrace a za pomocí vanových nosítek ji transportovali k sanitnímu vozu, kterému se podařilo dostat poblíž místa události cestou vedoucí z opačné strany lokality Malého Lopeníku.

 

Po předání zraněné zdravotníkům se hasiči vrátili ke svému vozidlu. V 19:50 hodin byla jednotka zpět na stanici ve Zlíně.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > pomoc přivolal manžel zraněné ženy

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace