Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

požár způsobil škodu okolo půl milionu korun

Plameny zasáhly kotelnu, hospodářskou místnost a střechu objektu.





Celkem pět cisternových automobilů bylo vysláno k hlášenému požáru rodinného domu v obci Korytná. Oznámení o požáru přijalo naše operační středisko v 13:49 hodin. Na místo události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů stanice Uherský Brod a dobrovolných hasičů obcí Korytná, Nivnice a Strání.

 

Jako první k požáru dorazila místní dobrovolná jednotka, která po rozvinutí dvou útočných proudů zahájila hasební zásah vedený na střešní konstrukce požárem zasažené přístavby rodinného domu. K zasahujícím dobrovolným hasičům se následně připojili i profesionálové, kteří v dýchací technice pronikli i do vnitřních, silně zakouřených prostor.  Po nasazení dalšího útočného proudu byl požár v 14:50 hodin lokalizován, a to i ve vnitřních zasažených prostorech kotelny a hospodářské místnosti.

 

Jednotky následně provedly částečné rozebrání střešní konstrukce a dohašení skrytých ložisek požáru. Dále také provedly nucené odvětrání vnitřních prostorů zasaženého objektu přetlakovou ventilací.

 

Po příjezdu vyšetřovatele požárů z Uherského Hradiště bylo provedeno ohledání místa události a jeho zadokumentování. Na základě vyjádření majitele byla stanovena výše požárem způsobené škody, která dosáhla asi 500.000,- Kč. Hasičům se podařilo zachránit další majetek v hodnotě asi 1 000.000,- Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření HZS Zlínského kraje.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > požár způsobil škodu okolo půl milionu korun

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace