Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

sníh a náledí – trápení řidičů, práce pro hasiče

Nehody zaměstnaly především hasiče ze Vsetína.





První dopravní nehoda byla včera ohlášena na krajské operační středisko v 05:41 hodin. Podle oznamovatele se jednalo o střet osobního vozidla s dodávkou u obce Pitín, ve směru od Slavičína. Na místo události společně vyjela profesionální a dobrovolná jednotka hasičů ze Slavičína. Na místě nehody se nacházely dvě zraněné osoby, které byly převzaty do péče zdravotnické záchranné služby a následně transportovány k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení. Hasiči provedli u obou vozidel opatření proti vzniku požáru a likvidační práce.

 

Další dopravní nehoda byla ohlášena v 06:59 hodin na ul. 4.května ve Vsetíně, ve směru na obec Bobrky. Na místo události vyjeli hasiči stanice Vsetín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo Ford Escort se nachází v příkopě a částečně zasahuje do silnice. V době příjezdu hasičů byla řidička již mimo vozidlo, bez známky zranění. Vozidlo tvořilo v nebezpečném místě překážku silničního provozu. I vzhledem k povětrnostním podmínkám ho bylo nutné z příkopu vytáhnout. Jednotka toto následně provedla a po předání místa události PČR se vrátila zpět na základnu.

 

Po 11:00 hodin vyjížděla jednotka profesionálů ze Vsetína k další dopravní nehodě, tentokrát do obce Kateřinice. Po příjezdu na místo nehody bylo zjištěno, že došlo ke střetu dvou vozidel - Lada Niva a Range Rover.  Při nehodě došlo ke zranění spolujezdkyně ve vozidle Range Rover. V době příjezdu jednotky byla tato osoba již v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka provedla pouze základní zdokumentování nehody a po předání místa PČR se vrátila na základnu.

 

Ulice 4. Května ve Vsetíně byla místem dalšího zásahu profesionálů ze Vsetína. V 14:34 hodin bylo operační středisko informováno o nehodě osobního automobilu s potřebou vyproštění čtyř osob. Provedeným průzkumem na místě události bylo zjištěno, že vozidlo zn. Peugeot zůstalo po nehodě převráceno na střeše v příkopě.  U vozidla byly přítomny 2 osoby - řidič a spolujezdec - oba již mimo vozidlo a bez zranění. Vrak vozidla se nacházel v nebezpečném místě, těsně u komunikace a hrozil únik provozních kapalin.  Jednotka proto po dohodě s příslušníky policie vozidlo po zadokumentování nehody převrátila na kola, odpojila akumulátorovou baterii a následně odtáhla automobil na odstavnou plochu u nedaleké křižovatky. Po provedení likvidačních prací se hasiči vrátili na svou stanici.

 

K další dopravní nehodě došlo v obci Petrůvka u Slavičína. Událost byla hasičům oznámena v 14:39 hodin. Na místo nehody vyslal operační důstojník jak profesionály, tak i dobrovolníky ze Slavičína.  Průzkumem místa události bylo zjištěno, že se jednalo o nehodu dvou vozidel, kdy z jednoho vytékal v menším množství motorový olej.  Jednotka likvidovala únik za použití sorbentů a provedla protipožární opatření u obou vozidel.  Po příjezdu odtahové služby byly dokončeny likvidační práce.

 

Mimo uvedených nehod zasahovali hasiči ještě u dalších dopravních nehod, které se však obešly bez vážných následků.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > sníh a náledí – trápení řidičů, práce pro hasiče

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace