Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

chatku už nebylo možno zachránit

Rychlost hoření překvapila i majitele objektu.





V 18:25 hodin přijal operátor tísňové linky operačního střediska HZS Zlínského kraje oznámení o požáru rekreačního objektu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku.

 

Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín, spolu s jednotkami dobrovolných hasičů z Karolinky, Velkých Karlovic, Podťatého a Nového Hrozenkova. K požáru tak mířilo celkem šest cisternových zásahových vozidel.

 

Cestou k zásahu bylo našemu veliteli upřesněno, že se jedná o objekt chatky, což bylo následně potvrzeno i provedeným průzkumem po příjezdu na místo požáru. V době příjezdu první jednotky hasičů se požár chatky o půdorysu asi 5 x 6m nacházel ve třetí fázi tzn. ve fázi intenzivního hoření.

 

Hořící objekt byl postaven na strmém kopci asi 500m od místa, kam bylo možné dojet zásahovou technikou. Hasiči se proto museli k požáru dostat pěšky. Vzhledem k rozsahu požáru bylo s majitelem, který byl na místě přítomen, dohodnuto, že se chatka nechá pod kontrolou hasičů dohořet.

 

Jak uvedl sám majitel, byl rozvoj požáru opravdu velmi rychlý. Asi v 17:45 hodin odešel z chatky spolu s manželkou na nedalekou běžkařskou trať a ani ne za půl hodiny již viděl chatku zasaženou plemeny prakticky v celém rozsahu.

 

Co bylo příčinou vzniku požáru a co ovlivnilo jeho velmi rychlý rozvoj, je předmětem dalšího šetření. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 200.000,- Kč.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > chatku už nebylo možno zachránit

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace