Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Jiskry úhlové brusky stačily.

Lokalizace požáru zabrala hasičům jen pár minut.





To, že jiskra stačí k založení požáru je obecně známá skutečnost. Včera ve večerních hodinách se o tom přesvědčil i jeden z obyvatelů městské části Kroměříž – Trávník.

 

Jak v průběhu vyšetřování zjistili vyšetřovatelé hasičů z Kroměříže, muž v podvečerních hodinách řezal pomocí úhlové brusky kovové předměty. I když pracoval na otevřeném prostranství před obytnou dílnou, svazky žhavých částic kovu vlétávaly otevřenými vraty přímo do jejího interiéru, kde se nacházel koberec, pohovka a další zařízení z hořlavých materiálů. Po ukončení práce muž dílnu uzavřel a odešel domů. Asi po hodině a půl si občané všimli plamenů, které zachvátily jak dílnu, tak i přiléhající kurník.

 

Na operační středisko krajských hasičů ve Zlíně byl požár oznámen v 19:26 hodin. Bezprostředně po zpracování prvotních informací byly na místo požáru vyslány jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Kroměříže a Trávníku.

 

Rychlým zásahem se podařilo hasičům požár do tří minut dostat pod kontrolu a postupně ho zlikvidovat.

 

I když škoda na obytné dílně a kurníku sousedky byla podle vyjádření majitelů minimální, podařilo se hasičům zachránit další majetek v hodnotě asi 2 000.000,- Kč. Vzhledem k silnému větru totiž hrozilo rozšíření požáru na blízké hospodářské a obytné objekty. Zachráněn byl také malotraktor majitele.

 

Mimo způsobené škody připomene viníkovi jeho nedbalost také udělaná pokuta od hasičů.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Jiskry úhlové brusky stačily.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace