Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Likvidovali následky nehody i úniku barvy.

Dvě z událostí na Uherskohradišťsku.





K prvnímu ze zásahů vyjížděli profesionální hasiči z Uherského Hradiště k obci Babice, kde došlo k dopravní nehodě dvou vozidel.  Spolu s hasiči zasahovali na místě události policisti a záchranáři.

 

Po střetu užitkového vozidla VW Caddy a osobního vozidla Opel Corsa došlo k úniku provozních kapalin ze zcela zdemolované přední části osobního vozidla. Hasiči zajistili místo nehody a obě vozidla proti vzniku požáru. Následně byla za použití sorbentů provedena likvidace uniklých provozních kapalin. Po dokončení likvidačních prací a zprůjezdnění komunikace bylo místo nehody předáno policistům.

 

V 11:03 hodin přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska ve Zlíně oznámení o znečištění vozovky v Buchlovských kopcích od barvy. Na místo události, které bylo upřesněno nad obcí Buchlovice, ve směru na Brno, bylo vysláno jedno zásahové vozidlo uherskohradišťských profesionálů.

 

Po jejich příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o barvu, která se vylila z přepravního prostoru dodávky. Komunikace byla znečištěna pouze částečně. Hasiči nejprve komunikaci zasypali sorbentem a následně ji očistili vysokotlakým proudem. Spolu s hasiči zasahovala na místě události i hlídka Policie ČR.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Likvidovali následky nehody i úniku barvy.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace