Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Plameny a saze zničily interiér chatky.

Příčina vzniku požáru a výše škody je v šetření hasičů a policistů.





Na základě oznámení o požáru chatky přijatého na tísňovou linku krajského operačního střediska zlínských hasičů v 06:51 hodin, byl vyhlášen poplach jednotkám kroměřížských profesionálních a dobrovolných hasičů. Požár objektu byl zaregistrován v okrajové části města Kroměříže, poblíž rybníku Šlajza na ulici U Strže.

 

Jako první dorazili na místo profesionální hasiči se dvěma cisternovými automobily. V několika minutách je posílila jednotka dobrovolných hasičů s další cisternou.

 

Požárem byla zasažena zděná zahradní chatka s dřevěnou přístavbou, a to především interiér jedné z obytných místností. Plameny se rozšířily i na stropní a střešní konstrukci. Do dvaceti minut dostali hasiči požár od svou kontrolu a zamezili jeho dalšímu šíření. Po částečném rozebrání plechů střešní krytiny, vynesení materiálu a dochlazení prostoru hoření byl požár v 07:41 hodin definitivně zlikvidován.

 

Ještě v průběhu hasebního zásahu se na místo dostavil vyšetřovatel požárů. Ten spolu s policisty provedl ohledání místa události. Další vyšetřování příčiny vzniku požáru bude pokračovat v průběhu dnešního dne. Výše vzniklé škody nebyla zatím majitelem upřesněna.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Plameny a saze zničily interiér chatky.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace