Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Záchrana osob z uvíznutých vlaků

Hasiči museli cestující evakuovat



Včera ve 22:11 hodin přijalo operační středisko hasičů žádosti o pomoc od cestujících z uvíznutého vlaku u Záhlinic nedaleko Hulína. Podle informací, oznámených na tísňové linky, se ve vlaku nacházely také osoby se zdravotními komplikacemi.


Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic a velící důstojník směny ze Zlína. Po příjezdu a provedení průzkumu velitel zásahu potvrdil, že se jedná o vlak jedoucí do Přerova, který uvíznul u Hulína-Záhlinic. Na místo byla povolána také zdravotnická záchranná služba, která cestující zkontrolovala. Žádnou osobu však nebylo nutné transportovat. Hasiči podali cestujícím horký čaj, a po vyhodnocení situace velitel rozhodnul o evakuaci všech 37 osob z místa události do budovy hlavního nádraží v Přerově. Na místo byl proto povolán evakuační autobus z centrální stanice Zlín, kterým byl převoz realizován.


Při návratu na stanice byly hasičům oznámeny komplikace u dalších uvíznutých vlaků, a to v polích nedaleko místní části Chrášťany. Jednalo se o mezinárodní rychlík, ve kterém se nacházelo 150 cestujících a osobní vlak s 21 cestujícími. Vzhledem k tomu, že nebylo možné dostat se na místo zásahovými vozy, hasiči pokračovali asi 500 metrů k vlakům pěšky. Po provedení průzkumu a vyhodnocení situace nechal velitel dovést na místo várnici s horkým čajem, která byla umístěna do osobního vlaku.


Protože nedošlo k ohrožení života ani zdraví a nenacházely se zde žádné osoby s komplikacemi, nebylo nutné provádět evakuaci. Po konzultaci s dopravci se jednotky v cca 3 hodiny ráno vrátily zpět na své základny.


Autor:
kpt. Pavel Řezníček, Ing. ochrana obyvatelstva
950 670 330telefon
950 670 333fax
www.hzszlk.euinternet
pavel.rezniceke-mail


články > Archiv > Aktuality > Záchrana osob z uvíznutých vlaků

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace