Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Hasiči zachraňovali topící se osoby.

Ani v předvánočním období nepřestávají hasiči ve výcviku.





Včera v 08:35 hodin vyslal operační důstojník jednotku profesionálních hasičů centrální stanice Zlín k záchraně osoby z vodního toku v části města Zlín – Příluky na ulici Dřevnická.

 

Teprve ve chvíli příjezdu na místo zjistili hasiči, že se jedná o připravené prověřovací cvičení. Toto zjištění ale nijak neovlivnilo činnost zasahujících. Jeden z hasičů oblečený do potápěčského obleku vyrazil jištěn kolegy přímo do středu řeky Dřevnice, kde se pod jezem nacházel figurant. Toho vyprostil a přitáhl ke břehu, kde už čekali další hasiči s nosítky. Poté už následoval transport figuranta k zásahovému vozidlu, kde mu byla poskytnuta první pomoc.

 

Obdobný průběh mělo i dnešní dopolední prověřovací cvičení jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z Morkovic – Slížan na Kroměřížsku. Rozdíl byl pouze v tom, že připravený figurant byl zachraňován z plochy rybníku v části obce  Pačlavice – Pornice. Za použití stejného vybavení a taktiky dostali cvičící hasiči tonoucího v několika minutách z vody a poskytli mu nezbytnou první pomoc.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Hasiči zachraňovali topící se osoby.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace