Přílucká 213, 760 01 Zlín | tel.: +420 950 670 111 | fax.: +420 950 670 333

ARCHIV stránek
Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje

 

Hořely kontejnery a osobní auto.

Hasiči přejížděli od jednoho požáru k druhému.





Za „dobrou zábavu“ zřejmě považoval dosud nezjištěný pachatel (nebo pachatelé) zapalování plastových kontejnerů a popelnic na ulicích Úprkova a Kotojedská v Kroměříži. K události došlo na přelomu včerejšího a dnešního dne. Bohužel nezůstalo jen u zničených popelnic. Na ulici Úprkova přeskočily plameny z hořících plastových kontejnerů i na zaparkované osobní vozidlo. Celkový účet za zničení pěti kontejnerů a rozsáhlé poškození osobního vozidla zn. Škoda Fabia se tak podle předběžných zjištění vyšetřovatelů vyšplhal na 160.000,- Kč.

 

Jako první byli profesionální hasiči včera v 23:52 hodin informováni o požáru plastového kontejneru u hypermarketu na ulici Kotojedská. Na místo hlášeného požáru vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž s jedním zásahovým vozidlem. Ještě než jednotka dorazila na místo, zaregistroval velitel zásahu požár dalšího kontejneru na sousední ulici Úprkova. Část jednotky hasičů pokračovala na ulici Kotojedská, velitel zásahu spolu s policisty šli zjistit stav požáru na ulici Úprkova.

 

V průběhu zásahu byl velitel jednotky informován operačním střediskem o požáru osobního vozidla, ke kterému mělo dojít také na ulici Úprkova, a ke kterému byla vyslána další posilová jednotka. Na místě, kde se velitel zásahu nacházel, byl ale pouze požárem zasažený kontejner, který se podle zbytků prášku už někdo pokoušel hasit. Žádné hořící vozidlo se v místě nenacházelo. Nasazené jednotky proto zahájily postup ulicí, aby zjistily kde se hořící vozidlo nachází. Až na jejím konci pak zaregistrovali hasiči další požár. Jednalo se o hořící kontejnery a osobní vozidlo, na které se plameny z kontejnerů rozšířily.

 

Za použití vysokotlakého proudu se podařilo hasičům požár kontejnerů i vozidla rychle lokalizovat a následně i likvidovat. Po kontrole termokamerou provedli i likvidaci menšího úniku provozních kapalin pod zasaženým vozidlem.

 

Ještě v době zásahu jednotek byl na místo povolán vyšetřovatel požárů kroměřížských hasičů. Další šetřením okolností vzniku požárů bude provedeno společně s vyšetřovateli Policie ČR.

 

V případě požáru kontejnerů a osobního vozidla na ulici Úprkova lze hovořit i o štěstí, že došlo k zasažení pouze jednoho automobilu. V místě totiž byla zaparkována i další osobní vozidla, na které se požár mohl  v případě pozdního zjištění snadno rozšířit.




Autor:
por. Bc. Libor Netopil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
950 670 121telefon
www.hzszlk.euinternet
libor.netopile-mail


články > Archiv > Aktuality > Hořely kontejnery a osobní auto.

Informace Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje uvěřejněné na těchto stránkách jsou veřejně přístupné dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím.

Při popisu aktuálních událostí vycházíme z pravidel zveřejněných na stránkách tiskového mluvčího.
Copyright © 2008 Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje
Powered by NextService.CZ

RSS navigace